Publicerad den Lämna en kommentar

Maskeradkostymer

Alla uppskattar ju inte att gå på maskerad men jag hör till dem som tycker det är roligt. I alla fall när man har tid på sig att planera och fixa en kostym. Jag ser det som en utmaning att hitta på nåt kul och jag försöker oftast göra största delen av kostymen själv. Tänkte visa några bilder på några av de maskerader jag varit på de senaste åren där jag gjort hela eller delar av dräkterna själv.

Först ut är denna klänning som jag sydde till en mello-fest. Sambon fick sig en matchande slips också. Återanvände klänningen på en halloweenfest senare samma år också. Då med ett par cernit-ormar som accessoar i håret.

På mitt jobb har vi ibland temafester. Till en temafest sydde jag en basker, en sjal och en enkel kjol. Till en annan sydde jag en klänning med vinyltryck på. Bältesspännet är gjort av guldembossad kartong och jag gjorde också ett armband med guldmyntsberlocker. Roligast (och mest utmanande) att sy av dessa tre var ett par utsvängda byxor med en matchande väst i 70-tals stil. Kilen på byxorna och västens foder och bakstycke är gjort av riktigt 70-tals tyg. Glasögonen är ett par solglasögon som jag tog bort glasen på.

Den senaste maskeradkostymen jag sydde gjorde jag till en kompis 30-årsfest med tema “havet är djupt”. Jag ritade ett eget klänningsmönster, sydde och dekorerade sedan med olika vinyltryck. På undersidan av bläckfiskarmarna är det sugkoppar och på kjolen olika fiskar och snäckor. Till denna sydde jag också en kuvertväska med en axelrem av flätat hampasnöre, vaxade pärlor och snäckskalspärlor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *