Publicerad den Lämna en kommentar

Återbruk – Kruka av mjölkpaket

Följer Pysselbolaget på Instagram och i år handlar deras inlägg om att återbruka skräp. De har ett nytt tema varje månad, i mars låg fokuset på textil och nu i april handlar det om Tetra Pak. Jag gillar att ta tillvara på saker som kanske annars skulle slängas och ge dem ett nytt liv, kanske i någon annan form. Inspirerad av Pysselbolaget gjorde jag en liten kruka. Jag använde mig av ett mjölkpaket som jag öppnade upp, plattade ut och drog bort det yttersta, färgade lagret på. Den övre kanten klippte jag av med en vågig mönstersax.

Jag knölade ihop paketet några gånger för att få lite mer struktur och för att det skulle bli lite mjukare och mer formbart. Jag målade sedan paketet med en matt chalk paint (men vilken hobbyfärg som helst fungerar) och när den hade torkat vek jag ner den övre kanten och limmade ihop botten igen. Jag dekorerade krukan med en liten etikett och planerar att så basilika i den.

Att återbruka förpackningar är ett enkelt, kul och billigt pyssel och då det är ett tåligt och lättarbetat material går det att göra många användbara saker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *